İletişim Hattı +90 388 233 55 01
Üye Başarı Hikayeleri

Emin Özcan Altuncu

ticaret: Sizi tanıyabilir miyiz?

Altuncu: 1942 yılı Niğde doğumluyum. 1970 yılından beri ticari hayatın içindeyim.

ticaret: Okuyucularımızın sizi daha iyi tanımaları için hizmet verdiğiniz sektör hakkında bilgi alabilir miyiz?

Altuncu: Ben uzun yıllar müteahhitlik yaptım. Daha sonra Niğde'de ilk defa kum eleme yıkama tesisini kurdum. Niğbaş A.Ş.'nin nakliye ve taahhüt işlerini yüklendim. Bu yüklenişle birlikte 1994 yılından bu yana bu işle iştigal ediyorum. Bazalt ocağım var. Beton santrallerine bazalt taşı kırmaktayım. İstihdama da katkı sağlamaktayım. Niğde ekonomisine fayda sağlayabiliyorsam ne mutlu.

ticaret: İşletmenizin bu kadar uzun süre ayakta kalmasının sırrı nedir?

Altuncu: İşimi severek, özveri ile inanç ile yapmaktayım.

ticaret: Hizmet verdiğiniz sektörün zor tarafları nelerdir?

Altuncu: Hizmet verdiğim sektör çok riskli. Taşımacılık işi ile uğraşıyoruz, gece uykularımızın kaçtığı oluyor. Kazalara, olası tehlikelere karşı ne kadar dikkatli davransak, ehil insanlarla çalışsak da yine de sorunlar çıkabiliyor. Çok dikkat etmeye çalışıyoruz.

ticaret: Bu sektörde Odaya kayıtlı en eski üyelerdensiniz. Sektöre yeni girecek olanlara önerileriniz nelerdir?

Altuncu: Genç arkadaşlarıma bir işe başlarken çok iyi düşünerek iş dallarını seçmelerini öneriyorum. Hizmet işi, ticaret işi gönül işidir. Medeni cesaretleri olması lazım. Ufak tefek şeylerden çabuk etkilenirlerse başarılı olamazlar. Birlik ve beraberlik içinde olmaları, ortaklık kültürünü bilmeleri gerekir. Teknolojiyi iyi takip etmeleri gerekir.

ticaret: Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Altuncu: 1970 yılında Ticaret ve Sanayi Odası'na kayıt oldum. Bizler hizmeti ağabeylerimizden devraldık. Uzun müddet hizmet verdik. Bizden sonraki kardeşlerimiz de hizmete devam ediyor ve inanıyorum ki bayrağı daha ileriye taşıyacaklar.

Niğde ekonomisine faydalı olabilmek için hepimizin görevleri var. Üniversitemizden, iş adamlarımızdan, büyük sermaye sahiplerimizden bir nebze feyz alarak çalışmamız lazım. Sizlere de verdiğiniz hizmetlerden ve çalışmalardan dolayı teşekkür

Kemal Göncü

ticaret: Sizi tanıyabilir miyiz?

Göncü: 1955 Niğde doğumluyum. Orta öğretimimi Niğde ve Ahlat’ta tamamladım. 1977 yılında emekli öğretmen olan babamın vefatı ile kendimi ticaretin içerisinde buldum. Aynı yıl kazandığım Çukurova Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde okumaya başladım. Tekstil sektöründe başladığım ticaretimi okulla birlikte götürdüm. Hem okul hem iş benim yaşam zorluğumun ilk adımlarıydı. Yozgat’ta yedek subay olarak kısım amirliği ve şube başkanlığı yaptım. Niğde aşığı birisi olarak aktif siyasetin içerisinde yer aldım ve en alt görevlerden İl Başkanlığı’na kadar görevlerde bulundum. Evli ve üç çocuk babasıyım. En iyi yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu düşünüyorum. Büyük kızım İstanbul’da doktor. Oğlum ise yine aynı kentte inşaat mühendisidir. Küçük kızım halen Anadolu Öğretmen Lisesi’ne devam etmektedir. Her başarılı erkeğin arkasında bir bayan vardır. Mutlu aile yapısı başarının temel sırrıdır.

ticaret: Okuyucularımızın sizi daha iyi tanımaları için hizmet verdiğiniz sektör hakkında bilgi alabilir miyiz?

Göncü: İlk işyerim soğuk kuyu lastikten ayakkabıya, altından süt makinesine, beyaz eşyaya, manifaturaya, mefruşattan iç giyime kadar çok kapsamlıydı. Daha sonra branşlaşma furyası ile tekstil sektörüne girdim. Bu malı Göncülerden aldıysanız kesinlikle iyidir sözleri bizleri mutlu etmiştir. Kumaş sektörü hazır giyime yönelince inşaat işine geçtim. Taahhüt işleri ve yap sat inşaat işine devam ettim. Halen devam eden inşaatlarımın yanında kuyumculuk sektöründe de yer aldım. Bu sektörde de yine en ön sıralarda yerimi aldım. Paylaşmayı severim. Ortak iş kurmak çok güzeldir. Ortaklarıma da teşekkür ederim.

ticaret: İşletmenizin bu kadar uzun süre ayakta kalmasının sırrı nedir?

Göncü: Ben ticari hayatıma atıldıktan sonra sınırsız müşteri memnuniyeti, dürüstlük, ürün kalitesi ve sattığım ürünün arkasında durabilmem ile bugüne kadar başarılı bir şekilde geldim. İnşaatlarımda kullanılan elektrik düğmelerinden musluklara kadar Golden İnşaat güvence ve garantisini iki yıl geçse dahi sürdürebilmek hem müşterilerimiz hem de firmam adına açısından sevindiricidir.

ticaret: Hizmet verdiğiniz sektörün zor tarafları nelerdir?

Göncü: Faaliyet gösterdiğim hizmet sektörlerinde ticari müşteri memnuniyeti üzerine kurduğum için zor yanlarını çok çabuk aştım.

ticaret: Bu sektörde Odaya kayıtlı en eski üyelerdensiniz. Sektöre yeni girecek olanlara önerileriniz nelerdir?

Göncü: Ticarete yeni girecek arkadaşlarımız sabır, sadakat ve hoşgörüyü ön plana alırlar ve temel harcına yalan koymazlar ise bizim geçmişten bugüne getirdiğimiz başarılarımızı ticari hayatlarında yaşarlar. Aksi durum başlamadan tükenmek olur.

ticaret: Bizlerle paylaşmak istediğiniz başka bir şey var mı?

Göncü: Ticaret ve Sanayi Odamızın gerek yurt içi gerek yurt dışı gezileri bir eğitim gibi Niğde’nin ticari hayatına hem yön vermekte hem de kalite getirmektedir. Ticaret Dergisi’nin yayınlanması kurumsal kimliğine güç katarken üyelerin gururu olmuştur. Eski ve yeni yönetime başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ederim.

Güner Mandacı

ticaret: Sizi tanıyabilir miyiz?

Mandacı: 1944 yılı Niğde Merkez doğumluyum. İlk, orta ve lise tahsilimi Niğde’de tamamladıktan sonra yüksek öğrenimime İstanbul’da devam ederek 1970 yılında Vatan Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi’nden mezun oldum. Okulu bitirdikten sonra memleketim Niğde’ye döndüm ve yerleştim. 1972 yılında evlendim. 1974 yılında Ankara’da yedek subay olarak askerliğimi yaptım. Bir kız, iki erkek olmak üzere üç çocuk babasıyım. Kızım Seher; Niğde Üniversitesi’nde Yrd. Doç. Dr. olarak görev yapıyor. Büyük oğlum Selim; mimar, beraber çalışıyoruz. Küçük oğlum Selçuk; avukat, İstanbul’da yaşıyor. Ailem ve çocuklarımla iftihar ediyorum.

ticaret: Okuyucularımızın sizi daha iyi tanıyabilmeleri için hizmet verdiğiniz sektör hakkında bilgi alabilir miyiz?

Mandacı: 1975 yılı askerlik sonrası dönüşü, Niğde’de serbest meslek erbabı olarak çalışmaya başladım. Genelde taahhüt işleri ile iştigal ettim. Niğde’de birçok devlet taahhüdü işi yaptım. (Anadolu Öğretmen Lisesi, Fen Lisesi, Fatih Lisesi, Cumhuriyet Çok Programlı Lisesi, Polis Okulu, Altunhisar Devlet Hastanesi ve Hükümet Konağı, Ulukışla Devlet Hastanesi ve Öğretmen Evi vs.) Taahhüt işlerimin çoğunu teslim tarihinden önce bitirerek takdirname ile ödüllendirildim. Halen özel inşaat yapmaya devam etmekteyim.

ticaret: İnşaat sektörüne girmeye nasıl karar verdiniz?

Mandacı: Mesleğim gereği inşaat sektörünü seçtim.

ticaret: Uzun yıllardır aynı sektörde hizmet vermektesiniz. Başarınızın sırrı nedir?

Mandacı: Uzun yıllar aynı sektörde hizmet vermemin sebebi, mesleğimi sevmem ve saygı duymamdır.

ticaret: İnşaat sektörünün avantaj ve dezavantajları nelerdir?

Mandacı: inşaat sektörü çok zevkli bir meslektir. Eser meydana getiriyorum ve bundan mutluluk duyuyorum. Tabii ki aynı zamanda riskli ve sorumluluk isteyen bir sektör olarak da değerlendirebiliriz.

ticaret: Sektöre sizden sonra girecek olanlara önerileriniz nelerdir?

Mandacı: Doğru çalışmak, dürüst olmak, sözünün arkasında olmak, vicdanı elden bırakmamak temennisinde bulunurum.

ticaret: Bizlerle paylaşmak istediğiniz başka bir şey var mı?

Mandacı: Hayatta başarının sırrının; azimli olmak, dürüst çalışmak, sözünün eri olmak ve kanunlara saygılı olmaktan geçtiğini düşünüyorum. Teşekkür ederim.

Teşekkür ederiz.

Hacı Emin AKKUŞ

ticaret: Sizi tanıyabilir miyiz?

Akkuş: Akkuşlar Konfeksiyon sahibiyim. 1979 yılından beri ticaretin içindeyim.

ticaret: Okuyucularımızın sizi daha iyi tanımaları için hizmet verdiğiniz sektör hakkında bilgi alabilir miyiz?

Akkuş: 1979 yılında konfeksiyon işine başladım. Bay ve bayan giyim üzerine olan mağazamızı yaklaşık otuz yıl kardeşimle işlettim. Daha sonra kardeşimle ayrıldık. Ben erkek giyim üzerine mağaza açtım.

ticaret: İşletmenizin bu kadar uzun süre ayakta kalmasının sırrı nedir?

Akkuş: Söz çok önemlidir. Piyasada itibar sahibi olmak önemli. Taahhütlerimiz, ödemelerimiz daima yerine gelmiştir. Ben kaliteye çok önem verdim. Benim sattığım ürün mutlaka çok kaliteli olmalı diye düşündüm. Fiyat konusu çok önemli. Sattığınız ürün herkesin bütçesine hitap edebilmeli. biz de kar oranı yoktur. Ben genelde etiket yarısı fiyatlara satmayı planladım. Sürüm yaparak kaliteli malı ucuza satmaya çalıştım.

ticaret: Hizmet verdiğiniz sektörün zor tarafları nelerdir?

Akkuş: Bu mesleği yürütmek zor. Sürekli rakipleriniz var, ekonomik durumlar, piyasa şartları sürekli değişiyor. Bu meslekte devam etmek özveri istiyor. Kalıcı olmak için marka ve kalite çok önemli.

ticaret: Bu sektörde Odaya kayıtlı en eski üyelerdensiniz. Sektöre yeni girecek olanlara önerileriniz nelerdir?

Akkuş: Yeni arkadaşlar işlerinde başarılı olmak istiyorlarsa, düzgün esnaf olmalılar. Müşteri güler yüz ister. Müşteri bizim velinimetimiz. Onları kırmayacaksınız.

ticaret: Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Akkuş: Memleketimizde ekonomi yönünden istikrarlı günler olmasını ve esnafımızın rahat nefes almasını temenni ediyorum. Sizlere de teşekkür ediyorum.

Danyal Ateş
Birko Birleşik Koyuncular A.Ş.

ticaret: Sizi tanıyabilir miyiz?

Ateş: 1969 Yılı Kayseri doğumluyum. Bilgisayar Programcılığı ve İşletme Fakültesi mezunuyum. 1991 yılından itibaren Birko A.Ş. Bilgi İşlem Şefliği, Müdürlüğü görevlerini yürüttüm. Halen İç Ticaret Müdürlüğü görevini yürütmekteyim. Evli ve 2 çocuk babasıyım.

ticaret: Birko A.Ş.’nin kuruluş hikâyesi nedir?

Ateş: 1970 yılında gerek ilimiz Niğde ve gerekse Koyunlu'da geçim şartlarının uygun olmaması nedenlerinden, taşra illere hatta yurt dışına göç olayları hızlı bir şekilde devam etmekteydi. Bu durumda hem Niğde ili küçülmeye devam etmekte hem de Koyunlu Kasabası terk edilmiş, kendi kaderine bırakılmış bir hale gelmekteydi. Ata-dede yurdu zamanla harap olacak doğduğu köyüne dönüş imkânsız bir hale gelecekti. Edirne’den Kars’a kadar Türkiye’nin dört bir yanına yerleşmiş olan Koyunlulular, bu düşünceden hareketle Ankara’da bir araya geldiler.

Hem ilimiz Niğde'nin hem de Kasabamız Koyunlu'nun geleceğini masaya yatırarak, konuşmaya, tartışmaya başladılar. 1970 yıllarında başlayan görüşmeler uzun bir süreden sonra 1972 yılında, BİRKO A.Ş' nin kurulması ile sonuçlanmıştır.

Kuruluşundan sonra hızla büyümeye başlayan Birko A.Ş, bünyesinde 3 pamuklu işletme ve 2 yünlü işletme bulundurmaktadır. Pamuklu bölümde Karde, Compact Penye ve Open-End ipliği fabrikaları bulunurken, yünlü grupta ise Koyunlu halı markasını içinde bulunduran Makine halısı üretimi ve bu fabrikaya iplik üreten Yün İplik fabrikası yer almaktadır.

ticaret: Uzun yıllardır süren başarınızı neye borçlusunuz?

Ateş: Şirketin başarı öyküsü kuruluş amacıyla aynı orantıda gerçekleşmiştir. Küçük sermayelerin bir araya gelerek ortaya çıkardığı dev sanayi tesisi, akıllı yönetim politikaları, kuran insanların ticareti çok iyi bilmelerinde gizlidir.

ticaret: Birko A.Ş.’nin kalite politikası nedir?

Ateş: BİRKO A.Ş. yüksek ürün kalitesiyle azami müşteri memnuniyetini ön planda tutarak, tekstil sektöründeki pazar payını ve karlılığını artırmayı; sağlam mali idari ve teknik yapısıyla da bu alandaki önderliğini sürdürmeyi hedefler. Bunu gerçekleştirmek içinde; * Kalite güvence sisteminin etkin bir şekilde uygulamasıyla, hammadde girişinden ürünün müşteriye teslimine kadar tüm aşamalarda, müşterilerimizin beklentilerini tam olarak karşılamak ve bu konuda sürekli gelişme sağlamak. * Dünya çapında saygın ve güvenilir olarak tanınan şirketimizin saygınlığının sürekliliğini sağlamak * Sektördeki gelişmeleri takip ederek, gerektiğinde yeni yatırımlarla, araştırma - geliştirme ve eğitim çalışmalarıyla ürün kalitesini ve çeşitliliğini artırmak. * Kalite Güvence Sistemine tüm çalışanların aktif katılımıyla huzurlu, düzenli ve güvenli bir çalışma ortamı oluşturmak, sektördeki rekabet şansımız koruyabilmemiz için, minimum maliyetle maksimum kalitede üretim bilincini tüm çalışanlara benimsetmek.

ticaret: Faaliyet alanlarınız ve ürünleriniz hakkında bilgi alabilir miyiz?

Ateş: Pamuk ipliği, yün ipliği ve makine halısı üretimi yapılmaktadır.

ticaret: Birko A.Ş.’de kaç personel istihdam edilmektedir?

Ateş: Şirketimizde bu gün itibariyle 870 kişi çalışmaktadır.

ticaret: Birko A.Ş.’nin ihracat potansiyeli nedir? Hangi ürünleri, hangi ülkelere ihraç etmektedir?

Ateş: Şirketimiz, çoğunlukta AB Ülkelerine pamuk ipliği ve makine halısı ihraç etmektedir.

ticaret: Hizmet verdiğiniz sektörün zorlukları nelerdir?

Ateş: Hammaddede gerçekleşen fiyat dalgalanmalarının satışa olumsuz yönde etkisi. Üretim maliyetlerinin yüksek olması.

ticaret: Geleceğe yönelik hedefleriniz nelerdir?

Ateş: Günümüzde en önemli sektörlerden bir olan yenilenebilir enerji konusunda yeni hedefler düşünülmektedir.

Yusuf Dalmış

ticaret: Sizi tanıyabilir miyiz?

Dalmış: 1951 yılında Niğde ili Kiçiağaç köyünde dünyaya geldim. İlkokul mezunuyum. 4 çocuk sahibiyim. 1969 yılından bu yana ticaretle uğraşıyorum.

ticaret: Okuyucularımızın sizi daha iyi tanımaları için hizmet verdiğiniz sektör hakkında bilgi alabilir miyiz?

Dalmış: 15 sene kasaplık yaptım. 30 senedir de restaurant işi ile iştigal etmekteyim. Restaurantın yanı sıra, üst katta bulunan düğün salonunda nişan, düğün, sünnet gibi özel günlerde toplu yemek hizmeti sunmaktayız. Ayrıca talep olduğunda restaurant dışında da yemek hizmeti vermekteyiz.

ticaret: Faaliyet gösterdiğiniz iş kolunu seçmeye nasıl karar verdiniz?

Dalmış: Niğde’de restaurant sektöründe bir eksiklik hissettim. Benim kasaplık mesleğime de yakınlığı dolayısıyla bu sektöre girmeye karar verdim. İşimi severek yapıyorum.

ticaret: İşletmenizin bu kadar uzun süre ayakta kalmasının sırrı nedir?

Dalmış: Başarılı olmamı sağlayan unsurları; kaliteli malzeme, kaliteli hizmet, güler yüz ve işimi severek yapmam olarak sıralayabilirim. Ucuz malzeme alıp, fazla para kazanmayı hiçbir zaman düşünmedim. Bizim restaurantımızda damak tadı daima aynıdır. Müşterilerimiz de bunu bilirler. Başka bir tat arayışına girmezler. Bu durum işimizde süreklilik sağladı. Ayrıca biz sulu yemekleri kömürle pişiriyoruz. Bu da bizi farklı kılıyor.

ticaret: Hizmet verdiğiniz sektörün zor tarafları nelerdir?

Dalmış: Bence sektörün zor tarafı, vasıflı eleman bulunamaması.

ticaret: Bu sektörde Odaya kayıtlı en eski üyelerdensiniz. Sektöre yeni girecek olanlara önerileriniz nelerdir?

Dalmış: Mesleklerini severek yapmaları, kaliteden ödün vermemeleri, müşteriye güler yüzlü olmalarını tavsiye ederim. İşini dürüst yaparsan hem kendine hem de müşteriye eziyet etmemiş olursun.

Ramazan Yaşar ECEMİŞ

ticaret: Sizi tanıyabilir miyiz?

Ecemiş: 1951 yılı Çamardı doğumluyum. İlkokulu Çamardı’da, ortaokul ve liseyi Niğde’de okudum. 1975 yılında Ankara’da İktisadi Ticari İlimler Akademisi’nde İşletme ve Maliye bölümünden mezun oldum. Ticarete, 1972 yılında üniversite 2. Sınıfta başladım. O günden beri devam ediyorum. Evli ve 2 çocuk babasıyım. Eşim emekli öğretmen. Kızım Maliye Bakanlığı’nda hesap uzmanı, oğlum da TRT Haber’de müdür.

ticaret:Okuyucularımızın sizi daha iyi tanıyabilmesi için faaliyet gösterdiğiniz sektör hakkında bilgi alabilir miyiz?

Ecemiş: Ben Çamardı ilçesinde gübre ve zirai ilaç satışı yapıyorum.

ticaret: Bu iş kolunu seçmeye nasıl karar verdiniz?

Ecemiş: Ticaretle uğraşmak istedim. Üniversiteye giriş nedenim de buydu. Çamardı ilçesinde on yıl da mali müşavirlik yaptım. Sonrasında ise hem ticareti hem mali müşavirliği yürütemeyeceğim için, mali müşavirliği bırakarak ticareti seçtim. Zirai ilaç işi benim ilkokul yıllarından beri içinde olduğum bir iş. Babamla birlikte 1963 yılında başlamıştık. Babam 1967 yılında vefat etti. Ben devam ettirmeye başladım. Çok seviyorum işimi. En helal kazanç çiftçinin kazancı. Ben de esnaf olarak onlara hizmet etmekten zevk alıyorum. İşimden çok memnunum.

ticaret: İşletmenizin bu kadar uzun süre ayakta kalmasının sırrı nedir?

Ecemiş: Zaten işletme mezunuyum. İşletmeciliği iyi bilmek gerekiyor. İşimi de çok severek yapıyorum. Ticarette çok sık iş değiştirmek hoş olmaz. Yaptığın işte ihtisas sahibi olmak, branşlaşmak önemli. O zaman hiç kaybetmezsin.

ticaret: Hizmet verdiğiniz sektörün zor tarafları nelerdir?

Ecemiş: Bizim durumumuz çiftçiye bağlı. Onların durumu iyi olursa, bizim durumumuz da iyi olur. Çiftçi bu ülkenin temelidir. Dünyada yiyecek sıkıntısı çekmeyen ülkelerden biriyiz. Çiftçinin sayesinde her şey bol bol var ülkemizde.

ticaret: Bu sektörde Odaya kayıtlı en eski üyelerdensiniz. Sektöre yeni girecek olanlara önerileriniz nelerdir?

Ecemiş: Sektöre girsinler ancak sabırlı olsunlar. Ticaret birden bire olmaz. Ayaklarını yorganlarına göre uzatsınlar. Faaliyet gösterdiğim sektör çok güzel bir sektör. Özellikle de ziraat mühendisleri için. Ben işletme mezunu olduğum halde bu işi severek ve isteyerek seçtim. Şimdiki gençler sabırsız davranıyor, birden bire para kazanmak istiyor. Bu kolay değil.

ticaret: Bizlerle paylaşmak istediğiniz başka bir şey var mı?

Ecemiş: Ticaret ve Sanayi Odamızın hem mevcut yönetimi hem de önceki yönetimi Oda adına güzel işler yaptılar. Hepsinden memnunuz. Bunun yanı sıra ticaret Dergisi’ni de severek okuyoruz. Ticaret ve Sanayi Odamıza teşekkür ediyorum.

İbrahim Uyanık
Cemal Uyanıkoğulları Kollektif Şirketi

ticaret: Sizi tanıyabilir miyiz?

Uyanık: 1952 Niğde doğumluyum. İlk öğretimimi Niğde 23 Nisan havacılar ilkokulunda, liseyi ise Niğde Ticaret Lisesinde tamamladım. Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra memleketime döndüm ve Niğde’nin eski tüccarlarından olan babam Cemal Uyanık’ın yanında ticari hayatıma başladım. Babam vefat etmeden önce, kardeşim Bülent Uyanık ile birlikte ilk şirketimizi kurduk, bir süre beraber çalıştıktan sonra 1996 yılında kardeşimle işlerimizi ayırarak kendi şirketimi faaliyete geçirdim . Evli ve iki kız çocuk babasıyım kızlarımda üniversite mezunu olup kendi mesleklerini icra etmektedir.

ticaret: Okuyucularımızın sizi daha iyi tanımaları için hizmet verdiğiniz sektör hakkında bilgi alabilir miyiz?

Uyanık: İlk işyerimi manifatura, konfeksiyon, mobilya, beyaz eşya ve büro malzemeleri vb. geniş ürün yelpazesine sahip bir işyeri olarak kurmuştum. Daha sonra o günün ihtiyaçları doğrultusunda Niğde’de Aygaz tüp bayiliğini alarak sektöre adım attım. Bayiliğimin ilk zamanlarında kendi araçlarımla İstanbul merkez depodan tüp dolumunu gerçekleştiriyorduk sonraları ise taleplerin artması ile Kayseri’ye tüp dolum merkezi açıldı. Tüplerimizi Kayseri’den doldurmaya başladık. İşe başladığım zamanlarda 2-3 adet tüp firması var iken günümüzde ise 25 adet tüp firması sektörde hizmet vermektedir.

ticaret: İşletmenizin bu kadar uzun süre ayakta kalmasının sırrı nedir?

Uyanık : Babam Niğde’de dürüstlüğü ve doğruluğuyla sevilen tüccarlarından birsiydi. Babamın; kardeşim ve bana ilk öğrettiği husus, ticarette dürüst insanın her zaman kazanacağıdır. Bende, kardeşimde dürüstlük ilkesi doğrultusunda yolumuza devam ettik. Ticarette kazanmak istiyorsanız kaliteden ve dürüstlükten hiçbir zaman vazgeçilmemesi gerekli.

ticaret: Hizmet verdiğiniz sektörün zor tarafları nelerdir?

Uyanık : Hizmet verdiğimiz sektörün en zor tarafı çalışma saatleridir. Sattığımız ürünün zorunlu ihtiyaç malzemesi olmasından dolayı sabah erken saate dükkanımızı açıp geç saate kapatıyoruz en zor tarafıda tatil günümüzün olmayışıdır hatta hafta sonu ve bayram tatillerinde bile hizmetimize devam etmekteyiz bu sebeplerden ailemize ve sosyal hayatımıza pek fazla zaman ayıramıyoruz işte sektörümüzün en zor tarafı budur. Tüp gaz sektörünü son zamanlarda olumsuz yönde etkileyen en büyük etken ise doğalgazdır. Doğalgaz teknolojinin getirdiği bir üründür ve ucuz olmasından dolayı tüp gaz sektöründe yüzde 80 oranında daralma yaratmıştır aynı zaman da haklımızın alım gücü düşmesi iş yerimizi olumsuz etkilemiştir.

ticaret: Bu sektörde Odaya kayıtlı en eski üyelerdensiniz. Sektöre yeni girecek olanlara önerileriniz nelerdir?

Uyanık: Ticarete ve Sektöre yeni girecek gençlere önerim rahmetli babamın bize öğrettiği gibi dürüst, doğru, çalışkan ve en önemlisi de yaptıkları işi sevmeleri ve işine saygı göstermeleridir. Benim felsefem, ne iş yaparsan en iyisini yapacaksın. Ayrıca günümüzün teknolojisine de uyum sağlanmalıdır.

ticaret: Bizlerle paylaşmak istediğiniz başka bir şeyler var mı?

Uyanık: Çevre illerle yarışabilmemiz için Niğde’ye yeni ve büyük yatırımların yapılması şarttır. Bizde Niğde’li tüccarlar olarak yatırımlarımızı artırmalıyız. Birlik ve beraberlik çok önemli eğer tek başımıza yapamıyorsak birlikte yapmalıyız. İlimizi her alanda üst seviyelere taşıma gayreti içerisinde olmalıyız. Niğde bu coğrafyada en verimli topraklara sahip iller arasında bulunmaktadır bizde bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Tarım ve hayvancılığa önem vererek köy halkı desteklenmelidir. Böylelikle köyden şehre göç engellenmiş olur. Son olarak Niğde Ticaret ve Sanayi Odası yöneticilerine bana Niğde Ticaret Dergisinde yer ayırarak gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkürlerimi sunuyor ve çalışma hayatında başarılarını diliyorum.

Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç