İletişim Hattı +90 388 233 55 01
Tüm Haberler

NiTSO TAHKİM VE ARABULUCULUK MERKEZİ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

  • 18.07.2023
  • nigdetso

Niğde Ticaret ve Sanayi Odası ( NiTSO ) üyelerine fayda sağlayacak bir birimi daha faaliyete sundu

Üyelerinin hukuki anlaşmazlıkları için hizmet verecek olan Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi, iş dünyasının artık tüm hukuki ihtilaflarını, hem daha hızlı, hem de daha uygun maliyetlere çözebilecek

Açılışa Niğde Valisi Mustafa Koç, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Uyum Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi Başkanı Cemil Çiçek, Kredi Garanti Fonu Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özegen, Niğde Adalet Komisyonu Başkanı Bayram Ünlü, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Niğde Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Uyanık, Niğde Ticaret Borsası Meclis Başkanı Haluk Çakmak, TOBB UYUM Genel Müdürü Onur Yüksel,  ve Oda Borsa Meclis Üyeleri katıldı. 

Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi açılışında konuşan NiTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu, yargıda davaların uzun sürdüğünü, arabuluculuk, tahkim ve uyuşmazlık müesseseleriyle anlaşmaların daha kısa sürede sonuçlanacağını söyledi.

Katırcıoğlu; 2020 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ( TOBB ) ’un girişimleri ile iş dünyasının ve vatandaşların uyuşmazlıklarının sürdürülebilir çözümlere ulaşmasına yardımcı olmak amacıyla TOBB Uyum Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi kurulmuş, sorunların kısa vadede çözüme ulaşması hedeflenmiştir. Bu kapsamda illerde de TOBB’a bağlı Oda/Borsa bünyelerinde de temsilcilikler açılarak iş dünyasına önemli bir hizmet sunulmaktadır.

Bu bağlamda Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’nin başka şirketlerle veya kişilerle ihtilaflı olan üyelere yargı yoluna gitmeden çözüm sağlayacağını belirten Katırcıoğlu, bu sayede üyelerin hukuki sorunlarını kısa süre içinde çözmeyi, uyuşmazlıkların giderilmesini, ticari anlaşmazlıkların çözülerek, hukuki sürecin hızlandırılmasını amaçladıklarını kaydetti.

Niğde Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen açılış programında konuşan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Uyum Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi Başkanı Cemil Çiçek, arabuluculuğun tüm dünyada sorunları çözme noktasında öne çıktığını ifade etti. 

Türkiye’de arabuluculuk müessesinin belli ölçülerde işler hale gelmesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin önemli gayretleri olduğunu belirten Başkan Çiçek, “Türkiye’de arabuluculuk belli ölçüde işler hale geldiyse bunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin çok önemli çabası var. Ticaret ve Sanayi Odalarımız da bu işlere destek verdi. Uyum Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezleri ile anlaşmazlıkları ve ihtilafları çözme noktasında güzel sonuçlar aldı. Bu yöntemle aylar hatta yıllar süren davalar, bazen bir saatte, bazen bir günde bazen de 3-5 günde çözüme kavuşturuluyor” şeklinde konuştu. 

Konuşmasının devamında herkesin arabuluculuk yapamayacağını belirten Çiçek, “Arabuluculuk hizmeti Adalet Bakanlığı’nın denetiminde ve koordinasyonunda yapılan bir iş. Yani herkes arabuluculuk yapamaz. Arabulucu olmak için en az beş yıl avukatlık yapmak ve kursa gitmek gerekiyor. Kurstan sonra yapılacak sınavda da belli bir notu alarak başarı sağlamak gerekiyor. 

Avukatlar Adalet Bakanlığı’ndan arabuluculuk yapabilir belgesini alarak arabuluculuk hizmeti verebilmektedirler. İnşallah bu alanda önümüzdeki süreçte ihtisaslaşma olacak. Bu hizmeti giderek daha yaygın hale getirmek için çalışıyoruz. Çünkü Türkiye’nin başka türlü bu itilafları çözme şansı yok. Hakim yetmiyor, mahkeme yetmiyor, hem devletimize hem de vatandaşlarımıza yük oluyor” dedi. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Uyum Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi Başkanı Cemil Çiçek’in konuşmasının ardından Niğde Ticaret ve Sanayi Odası binası bünyesinde hizmet verecek olan TOBB Uyum ve Arabuluculuk Merkezi kurdele kesimi ile hizmete açıldı.  

  • NiTSO TAHKİM VE ARABULUCULUK MERKEZİ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç